• Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
 • Categorieën

 • Statistieken

  • 12,985 bezoekers
 • Advertenties

Pesten doet meer dan je denkt!

Ik kwam deze tekst tegen op Facebook en het heeft zo’n indruk op me gemaakt, dat ik het graag met jullie wil delen. Ik zelf ben vroeger ook gepest geweest en ik weet wat voor een invloed het op je kan hebben. Ik wil aan iedereen gewoon duidelijk maken dat iemand zo lang last kan hebben van het pesten. Het kan echt invloed hebben op je leven!  (Ik werd echt emotioneel van de tekst.)

No one has the right, to take your happiness away!

Een onderwijzeres in New York onderwees haar klas over de gevolgen van pesten. Ze gaf hen de volgende opdracht. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier en zei hen het te verfomfaaien, het te verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien en er op te stampen. Kortom er echt een puinhoop van te maken, maar het niet te verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke op…dracht en deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen. Toen kregen ze de opdracht om het papier voorzichtig weer open te vouwen, zodat het niet scheurde en het weer glad te strijken. Ze liet hen zien hoe vol littekens en vuil het papier was geworden. Toen zei ze de de klas dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook zeiden dat het hen speet en hoe ze hun best ook deden om de kreukels weer uit het papier te halen, het lukte hen niet om het blad in de vorige gladde staat terug te krijgen. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achterlieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen, hoe hard ze ook probeerden ze te repareren. Dat is wat er gebeurt als een kind een ander kind pest. Je kan zeggen dat het je spijt, je kan proberen het weer goed te maken, maar de littekens zijn er en die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog navertellen hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar dat haar boodschap was overgekomen.

Advertenties
Een reactie plaatsen

7 reacties

 1. Ik had de tekst op facebook al gezien. Goede tekst. 😉

  Beantwoorden
 2. inderdaad een goede tekst!

  Beantwoorden
 3. sweetcupcakebeauty

   /  18 mei 2012

  Wauw. Heel goed!

  Beantwoorden
 4. Wauw, hele goede tekst indeed!

  Beantwoorden
 5. Mooie tekst.

  Beantwoorden
 6. Wauw, inderdaad een mooie tekst. Het doet mij ergens denken aan een film, ben even de naam vergeten, volgens mij dangerous mind of iets? Wel amazing. 🙂

  Beantwoorden
 7. Marianne

   /  22 mei 2012

  Ik had hem nog niet gezien op FB, maar een verschrikkelijk mooie tekst!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: